Klienci

Aktualności2

Jak zaplanować wyjazd na narty

Jak i gdzie zaplanować wyjazd na nartyMarzy Ci się białe szaleństwo na stoku, ale jeszcze nie masz żadnych planów? eSky przygotował krótki poradnik, dokąd najlepiej wybrać się na narty oraz jak szybko i łatwo zorganizować taki wyjazd.

 
Najpiękniejsze nowości zapachowe

Najpiękniejsze nowości zapachowePrzedstawiamy Wam najpiękniejsze naszym zdaniem nowości zapachowe. Na pewno każda z Was wybierze coś dla siebie. Wszystkie znajdziecie w perfumeriach Sephora.

 
Czekoladki z nadzieniem różanym - idealny przepis Dzień Matki
czwartek, 25 maja 2017 08:42

 

Z okazji Dnia Matki nie tylko składamy życzenia, ale również wspominamy wspólne chwile spędzone w rodzinnym domu. Gdy byliśmy mali, nasze mamy gotowały dla nas najwspanialsze potrawy. Warto się im odwdzięczyć i dla odmiany ugotować coś dla nich.

– Podarujmy naszym mamom odrobinę luksusu i przygotujmy dla nich wykwintny posiłek – zachęca Ewa Wagner, redaktor naczelna miesięcznika „Kuchnia”. – Celebrujmy czas spędzany razem przy stole, cieszmy się okazjami i gotujmy tak, aby delektować się każdym kęsem – dodaje.

W najnowszym numerze redakcja miesięcznika „Kuchnia” poleca przepisy z wykorzystaniem truskawek – te pyszne owoce można włączyć do wielu potraw. „Kuchnia” poleca czekoladki z nadzieniem różanym na Dzień Matki. Jadalne są płatki i owoce róży wszystkich odmian: rosnących dziko i ogrodowych. Dzikie odmiany kwitną od maja, mają słodki aromat i owocowy smak. Ogrodowe kwitną od czerwca do późnej jesieni.

 

Czekoladki z nadzieniem różanym - idealny przepis Dzień MatkiDla 8 osób

Przygotowanie: 40 minut

Składniki:
- 2 duże garście płatków róży (najlepiej dzikiej, bo jest bardzo aromatyczna)
- 100 g gorzkiej czekolady
- 200 g białej czekolady
- 200 ml śmietanki kremówki
- 100 ml różanej lub wiśniowej nalewki

Wykonanie:
- Garść płatków różanych rwiemy w palcach i wkładamy do foremek na czekoladki.
- Gorzką czekoladę i połowę białej topimy oddzielnie na parze.
- Wlewamy niewielkie ilości do foremek z płatkami, odstawiamy do stężenia (resztę płynnych czekolad zachowujemy).
- Resztę płatków i śmietanę doprowadzamy do wrzenia.
- Odcedzamy, płatki wyrzucamy, do kremu wlewamy nalewkę, dodajemy pozostałą posiekaną białą czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści.
- Masą napełniamy foremki. Wierzchy smarujemy resztą płynnych czekolad.
- Schładzamy tak długo, aż czekoladki dobrze stężeją. Wypadną z foremek, gdy mocno uderzymy nimi o blat.

Smacznego świętowania!

 
Reklama
  • Sephora Winter Wonderland
    Sephora Winter Wonderland
  • Maseczka Oczyszczająco -Detoksykująca
    Eveline Cosmetics
  • L’biotica BIOVAX
    L’biotica BIOVAX
Reklama

Ostatnio komentowane