Klienci

Aktualności2

Premiera albumu Homebook Design vol. 6

Homebook Design vol. 6Homebook Design vol. 6 to kolejne wydanie albumu, w którym znalazły się najpiękniejsze wnętrza autorstwa wybranych polskich pracowni współpracujących z portalem Homebook.pl.

 
Jesienne nowości IKEA

Jesienne nowości IKEA Jesienią i zimą, gdy pogoda nie zachęca do spędzania czasu na zewnątrz, zadbajmy o przytulność naszych wnętrz. W tym sezonie IKEA dużo miejsca poświęca domowym tekstyliom, również dla dzieciom.

 
Grillowanie z Mosso
czwartek, 06 czerwca 2019 09:58

Sezon grillowy rozpoczął się na dobre. Spędzamy długie, ciepłe wieczory w towarzystwie przyjaciół i oczywiście niebanalnych potraw z grilla. Marka Mosso przygotowała kulinarną propozycję, która z pewnością spotka się z uznaniem gości.

 

 

Pieczarki i pomidory z farszem
Na przygotowanie tej pysznej przekąski będziesz potrzebować około 40 minut. Na początek przekrój pomidory na pół i wydrąż z nich miąższ. Następnie wykonaj podobny zabieg na pieczarkach, uważając, by ich nie przekroić, a jedynie usunąć nóżki. Środki wypełnij farszem z sera pleśniowego. Pieczarki i pomidory ułóż na tacce do grilla, przykryj folią aluminiową i grilluj ok. 20 minut na wolnym ogniu. Dla podbicia smaku użyj wyrazistego Sosu Czosnkowego Mosso. Do dekoracji możesz użyć listków bazylii.

A gdyby tak zaskoczyć gości i zamiast bezpośrednio na ruszcie, grillować potrawy na płycie solnej? Blat z soli himalajskiej ma predyspozycje do przerodzenia się w prawdziwy hit najbliższego sezonu. Możesz go stosować na dwa sposoby. Pierwszy to położenie płyty solnej na ruszcie, a następnie umieszczenie na niej potraw do grillowania. Drugą, znacznie bardziej widowiskową metodą jest rozgrzanie blatu solnego na ruszcie, a następnie położenie go na stole. Pamiętaj, aby użyć podstawki. W ten sposób zapewnimy gościom dodatkową atrakcję, polegającą na samodzielnym nakładaniu produktów na rozgrzaną, solną płytę. W związku z tym, że kamień bardzo dobrze trzyma temperaturę, nie trzeba się martwić o potrzebę częstego nagrzewania. Dużą zaletą tej techniki jest to, że potraw nie musimy dodatkowo solić, a do naszego jedzenia przedostają się cenne mikroelementy. Ponadto nasze potrawy będą bardziej aromatyczne i nie przesuszone. Jest to świetny pretekst do poznawania nowych smaków. Pomocne w tym będą nowe produkty z oferty grillowej Mosso, w wygodnych, plastikowych opakowaniach, dzięki czemu bez obaw możesz je zabrać ze sobą w każde warunki.

 

Produkty Mosso na grilla:

 

Grillowanie z Mosso1. Mosso Sos Czosnkowy, cena ok. 4,99 zł

 

Grillowanie z Mosso2. Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy, cena ok. 4,99 zł – z dodatkiem naturalnego miodu gryczanego

 

Grillowanie z Mosso3. Mosso Sos Barbecue z wędzoną papryką, cena ok. 4,99 zł

 

Grillowanie z Mosso4. Mosso Sos Burgerowy, cena ok. 4,99 zł - z dużą zawartością ogórka konserwowego

 

Grillowanie z Mosso5. Mosso Sos Curry, cena ok. 4,99 zł - swój wyrazisty i mocny smak zawdzięcza dużej zawartości mieszanki przypraw curry

 

Grillowanie z Mosso6. Mosso Ketchup łagodny Premium, cena ok. 3,99 zł - intensywnie pomidorowy smak, który zawdzięcza dużej zawartości pomidorów (aż 237 g pomidorów na 100 g ketchupu)

 

Grillowanie z Mosso7. Mosso Ketchup pikantny Premium, cena ok. 3,99 zł  - intensywnie pomidorowy (237 g pomidorów na 100 g ketchupu), o pikantnym smaku, wynikającym z dodatku papryczki chili.

 
Reklama
  • Hemp Care
    Hemp Care
  • Youth to the People
    Youth to the People
  • Galénic Masques de Beaute
    Galénic Masques de Beaute
Reklama

Ostatnio komentowane